3/18/2013

Update 22.3. - Podivnosti okolo Yoyo Community a Kuyostar

Jsou to asi dva týdny, co Yoyo Community s velkou slávou uvedlo do prodeje yo-yo "Kuyostar", od značky Yo-yo Miracle, prý z Miami. Oháněli se větami o limitovaném runu a světové premiéře. Včera prodali poslední kus a samozřejmě nezapomněli zmínit, že se jedná o poslední kus dostupný na celém světě! A také na něj mají dále celosvětovou exkluzivitu, jinde ho nemáte čekat.

Ovšem to yo-yo jsem už viděl jinde a tak mi to nedalo a šel jsem hledat podrobnosti.


Stačilo jedno hledání na Taobao(čínská obdoba ebay/amazonu) a co to vidím, sedm obchodů které mají skladem ( nebo to aspoň tvrdí) více jak 150 kusů! Zajímavá je i cena, v Číně za ně dáte přibližně 55$, na Yoyo Community 85$. Yo-ya jsou naprosto identická po konstrukční stránce, jen ta Čínská na sobě mají pár čínských znaků, něco co se tváří jako logo King Yo Star a nějakou látkovou dečku sloužící místo pogů.


S původem to bude ještě trochu složitější, protože před rokem se původně jednalo o prototyp od King Yo Star, tady si ho můžete prohlédnout na videu. Teď je někde nabízeno pod značkou Yo-Yo Miracle, někde pod Kuyo's Power.

Je zajímavé se podívat na verzi prodávanou na Yoyo Community, kde jsou všechny znaky překryté. Chce tím výrobce zakrýt původ v Číně a dál tvrdit, že je z Miami?


Tedy si shrňme, v čem všem Yoyo Community či Yo-yo Miracle lže:
- Nejedná se o světovou premiéru
- Nebyl to malý limitovaný run
- Nejsou jediným shopem kde se smí prodávat
- Zakrývají čínský původ
- Cena není 85$, ale jen 55$


Proti tomu yo-yu nic nemám, může být skvělé, ten nový systém unikátní, ale vadí mi lhaní od Yoyo Community a Yo-yo Miracle, které se pokouší z něj udělat větší senzaci a raritu než o jakou se ve skutečnosti jedná!/



Update:

Tak z konverzace na facebooku se mi podařilo zjistit podrobnosti o původu tohoto yo-ya. Vymyslel ho někdo z King Yo Star, následně byl design odkoupen neznámou osobou, která teď vystupuje pod značkou Yo-yo Miracle. Nápis na krabičkách "Designed by Duoman" je tedy čistá lež.
Výrobu dostala na starost čínská společnost Duoman, ale někde se stal problém, protože na yo-yu zanechala všechny značky firmy King Yo Star. Zda jen v Yo-yo Miracle byli líní předělávat návrh v Cadu či Duomanu nepřišlo divné dávat na yo-yo úplně cizí logo se už asi nedozvíme.

Tedy v Číně se v současnosti prodávají nějaké "B-GRADE" verze se špatným laserováním, v USA je laserování nemotorně zakryté a yo-ya vesele prodávána.

A co s tím má společného firma Kuyo's Star, pod jejímž názvem se yo-ya prodávají v Číně? To pořád netuším.

Firmě Yo-yo Miracle se ale asi moje šťourání do původu yo-ya nelíbí, protože naše konverzace z jejich zdi na Facebooku dnes v noci zmizela. Opravdu fajn výrobce.

PS: Dle mých informací firma Yo-yo Miracle nejspíše stojí i za výrobou padělků yo-yí Tre od Werrdu, tedy možná jsou to navíc i sprostí zloději.

Žádné komentáře:

Okomentovat