6/02/2013

Shinya Kido v C3 a jeho nový signature model.

Začalo to už 23. dubna, když Shinya na svůj Facebook napsal, že již na konci března opustil Yoyorecreation, firmu kterou vlastní jeho bratr Kengo Kido a jejímž členem byl od úplného počátku. Shinya se k tomu nijak nevyjádřil, ovšem na Yoyorecreation blogu se objevilo toto prohlášení(hrubý překlad přes google):



The other day, Shinya Kido players we have left the team.

It is a member of the brand from launch, Shinya gave me a significant contribution.

However, by the direction of aim of current situation and different, and it was with having to leave the team, unfortunately.

It was the opinion of Shinya, and do not expect the development of expectations himself to yo-yo recreation.

Also during the withdrawal, I was invited to a big confusion external parties and some team members Shinya himself using the uncertain information.

There are also these circumstances, not to be involved as much as possible in the future, you will have to go the way of each other.

In conjunction with it, deal with the yo-yo store Rewind has decided to postpone the time being.

I apologize for the inconvenience to everyone of your favorite yo-yo recreation.

However, look forward to continued patronage, I ask because we will work to ensure that you can to offer great product even more in the future.


Moc dalšího se mi nepodařilo zjistit, vypadá to, že mezi bratry vypukly neshody, Shinya odešel a Rewind přestal dostávat yo-ya od Yoyorecreationu. Stále si myslím, že se Rewindu(v němž je Shinya významnou součástí), jenž sloužil jako hlavní zdroj YYR yo-yí pro zbytek světa, nelíbilo spuštění oficiálního YYR e-shopu(kde jsou nižší ceny a poštovné zadarmo) a hlavně vydávání lucky boxů, jenž omezily poptávku po současných YYR modelech, kterých má Rewind velký počet skladem.


Shinya, i přes absenci větších úspěchů v posledních letech, je stále jedním z nejlepších yo-yoerů na světě a bylo jen otázkou času, jaký team ho získá. Nakonec se stal dalším členem C3 teamu, který v poslední době sbírá jednu hvězdu za druhou.



Přechod k C3 nastal nejspíše velmi brzo po odchodu z YYR, protože už má i své vlastní C3 yo-yo - Krown.

První C3 model vyráběný z 7075 hliníku a vybavený originálním Dif-e-yo konkávou. Cena se pohybuje na úrovni Berserkra RX, v aktuálním kurzu přibližně 3200 Kč.

Tvarem se nejedná o nic nového, stále úplně stejné Včko od C3, tentokrát jen s drobnou změnou v podobě  proužku, jaký známe z Avalanche.

C3 tvrdí, že se v yo-yu povedlo zkombinovat dlouhý spin s příjemným lehkým feelem, doufám že tomu tak skutečně je a dostaneme konečně nějaké lehčí C3 yo-yo.

Průměr 55,9 mm
Šířka 44,95 mm
Váha 65,8 g



A už se můžete podívat i na Krown v akci při freestylu Shinya na Japonských nationals, kde získal čtvrté místo:



Žádné komentáře:

Okomentovat