8/03/2013

Novinky od One Dropu

One Drop loni představil pouze jedno nové yo-yo(Cascade), ovšem letos se rozjel, už nám dal pět nových modelů a další dva jsou na cestě.


O Formátu C (C jako contest) jsem tu už párkrát psal, jednalo se o prototyp a jeho realizace byla velmi nepravděpodobná. Ovšem po dvou runech prototypů, které otestoval celý One Drop team a hlavně po vyřešení problémů při výrobě tu najednou máme již hotové yo-yo připravené k výrobě.

Yo-yo je vyrobené z hliníku 7075 a použitého materiálu bych se trochu zastavil. One Drop 7075 používá na Side Effecty, má tedy s ním dostatečné zkušenosti, ovšem ještě loni byl jejich přístup k jeho využití u yo-yí velmi pesimistický. Brali ho jako předražený a pro jejich designy zbytečný, ovšem po "knoflíkové aféře" udělali limitované edice starších yo-yí z 7075 hliníku a letos tu najednou máme yo-yo rovnou designované pro 7075. Někdy se názory můžou změnit lusknutím prstů..



Vilmos Zoltán Kiss se letos opět vydal na mistrovství světa (tentokrát bez seedu z Nationals, tedy musí zkusit štěstí v kvalifikaci) a navštívil přitom One Drop, kde zapracoval na svém signature modelu jménem Valor.

Velmi široký a otevřený shape připomíná spíše tvorbu C3yoyo, jen s pár designovými prvky navíc. Ale pro Vilmosův styl zaměřený na contesty se nejspíše jedná o skvělou volbu.

Je zajímavé, že ani jeden z těchto modelů nevyužívá Side Effecty, jinak nejklíčovější prvek OD yo-yí.









Žádné komentáře:

Okomentovat