8/28/2013

One Drop - Format C

Po dlouhém testování a úpravách designu tu máme nové One Drop yo-yo určené na contesty.

Tvar opět vychází z CODE2 a není se čemu divit, H-Shape s velkou catch zonou je na contest ideální. Lehce větší průměr 57 mm odpovídá současné poptávce po větších yo-yích, šířka 43 mm je dostatečná, i když u moderních high performance yo-yí se už častěji objevují hodnoty 44-46 mm.

Format C se pokouší být co nejlepším yo-yem na contesty a tak musely ustoupit některé tradiční One Drop prvky. Nemáme tu Side Effect systém ani váhu soustředěnou ke středu yo-ya, díky tomu byla maximalizována váha směrem k okrajům a celková váha mohla být snížena na 65 gramů.


Yo-yo je vyrobené z hliníku 7075 a u použitého materiálu bych se trochu zastavil. One Drop 7075 používá na Side Effecty, má tedy s ním dostatečné zkušenosti, ovšem ještě loni byl jejich přístup k jeho využití u yo-yí velmi pesimistický. Brali ho jako předražený a pro jejich designy zbytečný, ovšem po "knoflíkové aféře" udělali limitované edice starších yo-yí z 7075 hliníku a letos tu najednou máme yo-yo rovnou designované pro 7075. Někdy se názory můžou změnit lusknutím prstů.

I když se ušetřilo díky absenci Side Effectů, kvůli materiálu bude Formát C v prodeji za cenu okolo 120$. Prozatím budou v prodeji jen jednobarevné verze.


Stříbrný proužek vzniká na soustruhu obyčejným "seškrábnutím" vrstvy anodizace. Má pouze kosmetický účel.

Žádné komentáře:

Okomentovat