8/09/2013

Worlds Den první - Prelims

V hlavní kategorii 1A se kvalifikace zúčastnilo 182 soutěžících, tedy nejen že byla obrovská konkurence, ale také to způsobilo víc jak 4 hodinové zpoždění oproti harmonogramu :)

Do druhého kola postupovalo 25 soutěžících a většina favoritů to zvládla. Nás může nejvíc těšit postup Kentara, zajel super freestyle, ve kterém si našel čas i na jeho klasickou legrácku . Hodně štěstí ve finále. Jediným postupujícím z Evropy je Pali, ten tak navazuje na čtvrté místo z EYYC a ukazuje, že opravdu patří mezi ty nejlepší v Evropě.

Největším smolařem byl Sebby, který skončil 26, jen o kousek za ním byl mistr lacerací Iwasawa. Nepostoupil ani velký favorit Harold Owens, na něj zbylo až 32. místo.

Nás ale nejvíc zajímal Petr Kavka, freestyle zajel tak nějak průměrně a přeci jen jsme na mistrovství světa, tak skončil až 49. Byl pátým nejlepším Evropanem (před ním byli Pali, Molnár, Aminev, Vilmos).

Překvapila mě absence několika špičkových yo-yerů, kteří se loni umístili v top 10. Koh, Pong, Fok, Wong Kin Kwan vůbec nepřijeli, možná to letos vypustili a raději šetří peníze na Prahu? Nesoutěžil ani Takeshi, který se nejspíše opět více zaměřil na 5A.


Pro zajímavost, postupuje 11 Japonců, 9 Američanů(ikdyž půlka z nich vypadá jako asiati), 2 Kanaďani a po jednom zástupci Mexika, Brazílie a Islandu.


Jako v posledních letech, i letos Ryota Ogi ovládl kvalifikaci, jeho minutový freestyle je prostě perfektní. Ovšem ve finále mu to až tak dobře nejde, většinou pár yo-yí zamotá a jsou z toho poslední příčky, uvidíme letos.



Videa postupně přibývají na Duncan youtube a kompletní výsledky najdete na instagramu yoyostoru, díky Shedo.


Slušný boj se svedl i o finále ve 4A, kde se o 7 postupových slotů popralo 25 závodníků. Ale nakonec to žádné drama nebylo a favoriti zvládli postoupit.



Ve 3A zvládli postoupit Kentaro ze třetí pozice a předvede se nám tedy ve dvou finále.


A tady už jen výsledky 2A



Žádné komentáře:

Okomentovat