9/29/2013

Nadcházející Mistrovství Světa a systém seedování

Přesun organizace Worldsů pod křídla IYYF přináší nejen nové lokace, ale i mnoho dalších změn. Velmi důležitou je změna seedovacího systému.

Do finále je nasazen pouze loňský vítěz a vítězové kontinentálních závodů(EYYC, AP a pokud bude něco takového v Severní či Jižní Americe)

Vítězové národních mistrovství jsou nasazeni do Semi-finále. S rostoucím počtem národních mistrovství, už není udržitelný systém, kdy by byl každý z nich nasazen rovnou do finále. Ovšem i tak je jejich výsledek odměněn a přeskočí první dvě kola kvalifikací.

Pokud jste se umístili v top 10 na vašem národním mistrovství, jste nasazeni rovnou do Prelims. Přeci jen, pokud člověk nedokáže uspět ani na své lokální scéně, tak si účast na Worlds musí zasloužit a ne že tam jen tak přijde soutěžit.

Zde platí menší výjimka pro soutěžící ze států bez národních mistrovství: Pokud se na EYYC či AP umístíte v TOP 10 mezi podobně postiženými soutěžícími, jste nasazeni do Prelims.


Pro všechny ostatní je tu takové předkolo kvalifikace, kde to bude ale fungovat trochu odlišně. Podle popisu na stránkách to vidím na inspiraci v systému USA a Japonska. Předkolo se bude odehrávat den předem, nejspíše na jiném místě, bez diváků, pouze s technickým hodnocením a pravděpodobně s omezeným výběrem hudby( výběr z pár předem daných písniček jako na BACu? ).

Na obrázku je to pěkně graficky znázorněno i s vypsaným počtem postupových slotů.


Další velkou změnou jsou délky kvalifikačních freestylů.
- V předkole to bude pouhých 30 vteřin, teda co nejvíc pekel na jeden nához či ušetřený čas u lidí, jenž na Worldsech prostě nemají co dělat.

- Prelims standardní 1 minuta

- Semi-Finále má ovšem 1,5  minutový freestyle

Už tedy nestačí mít jeden freestyle a ten dvakrát totožně předvést, teď je nutné mít v nejhorším případě až 3 kvalifikační freestyly.

Vycházel jsem z informací na stránkách IYYF
http://iyyf.org/rules/round-structure/

http://iyyf.org/rules/round-structure/


Žádné komentáře:

Okomentovat