12/27/2013

FALEŠNÝ Summit na českém webu!!

Dnes jsem přišel do kontaktu s falešnými Onedrop x Clyw Summity, které se prodávají na Aukru, Bazoši a Facebooku(Update: z Aukra a Facebooku po dnešním odhalení prodejce nabídky zmizeli).

Nabídka už na první pohled zaváněla padělky, prodejce totiž nabízel asi 20 kusů za cenu 1200 Kč(normální je cca 2400) a oháněl se nejdementnější výmluvou překupníků, že mu to dovezl kamarád z USA :( Doufám, že většina lidí na tuto podezřelou nabídku neskočila, ale i tak existuje riziko, že si někdo tato yo-ya zakoupil a teď se můžou pohybovat v komunitě. Dejte si tedy velký pozor i při výměně či nákupu na bazaru!

I když je tvar okopírovaný vcelku přesně, při přímém porovnání s reálným Summitem se ukáže několik rozdílů(odlišná šířka a sklon okrajů, ostřejší hrana u drážky, velmi odlišný schod před ložiskem). Pokud ovšem nemáte pravý kousek na porovnání, lze kopii nejlépe poznat podle dvou věcí:

1) Povrch - Už na první pohled se yo-yo liší od pravých Summitů(a i všech ostatních One Dropů), může za to především vyšší lesklost než je u pyramatte povrchu normální, povrch také působí extrémně lepkavým dojmem. Prozatím se prodávaly pouze v jednobarevném provedení, u splashů se tedy není nejspíše čeho obávat.


2) Side Effecty - v padělcích jsou ultralighty, ovšem i ty jsou falešné. Především postrádají gumové oringy, v yo-yu drží jen protože tam byli velmi silně natlačeny. Pokud je jednou vyndáte, už v yo-yu nedrží a to nejde pořádně zašroubovat.
Dalším poznávacím znakem je osička, v originálech je vždy černá a je do jednoho side effectu napevno vlepená. V kopiích je stříbrná a naprosto volná v obou půlkách(při šroubování se tedy stane, že vyjede na jednu stranu)


Dále se dá padělek poznat podle celkově nekvalitního zpracování, na bocích jsou viditelné drážky od nožů, laserování je celkově rozpité a bez detailu(na jednom kousku bylo dokonce už napůl sedřené).

Na první pohled mě překvapila kvalita tohoto padělku, pokud neznáte skutečný Summit či povrchovou úpravu One Dropů, můžete se nechat poměrně jednoduše oklamat. Při bližším zkoumání pak ale nedostatky vyplavou na povrch, po prvním hození je navíc jasné, že kopie nejede ani vzdáleně jako originál. A kvůli nefunkčním Side effectům je yo-yo po prvním rozebrání dokonce na hraně nepoužitelnosti.


Obrázek z nabídky podvodného prodejce







Žádné komentáře:

Okomentovat