3/30/2014

Novinky z yo-yo světa - březen 2014

World Yo-yo contest

Na stránkách WYYC najdete ceník registrace, doporučuji prostudovat, ať víte kolik zaplatíte. Také si připravte platební karty či Paypal, platby jsou totiž elektronicky.
Známá je i cena vstupného pro diváky, 150 Kč na jeden den či 300 Kč za všechny tři.

Duncan Strix CHiNPAN edition 



V Japonsku byla vyrobena velmi utajovaná edice Strixu ve spolupráci s japonským umělcem Chinpanem. Jedná se o dost vzácný kousek, je jich pouze 50. Za cenu okolo 1900 Kč se dá koupit pouze na YoyoSpaceAS

Vzniklo i velmi neobvyklé promo video, na můj vkus až příliš "artové"



Yoyofactory

První informace pochází z Ask.fm, dočkáme se dalšího runu Aviatoru, asi v nějakých působivějších barvách, bohužel za vyšší cenu.

Velmi očekávaný Too Hot se bohužel trochu opozdí. V YYF na něm dlouho pracovali a výsledek byl prý velmi povedený. Ovšem kde prototyp fungoval perfektně, velká seriová výroba už nedokázala dosáhnout na stejnou kvalitu(nejspíše příliš náchylná výroba na vibrování). Design se tedy musí přepracovat, aby se dal normálně vyrábět.
Z prvního runu tak YYF posbíralo alespoň 100 použitelných kusů, označilo je jako prototyp a za 52$ je prodává na Yoyoexpertu

Hlavní změnou oproti původnímu Hotu je menší šířka a ostřejší tvar, uvidíme, zda Too Hot bude lepší než předchůdce, či zda podobně jako v případě CZM budou reakce rozporuplné.



Asi vás bude zajímat, že Too Hot by měl být ve stejné řadě jako Shutter a CZM, tedy cena okolo 50$ a vyráběné v Číně.

Jako bonus vznikl video live chat mezi Haroldem a Andrém, kde diskutují o vzniku Too Hota.


One Drop Pads

Flow groove pady od One Dropu jsem měl vždycky velmi rád, dlouho vydržely a vlastnostmi patřily mezi nejlepší pady. A teď si je konečně můžete pořídit i do jiných yo-yí než One Dropů, protože se do prodeje dostávají v klasické 19mm velikosti. Hned jsem si menší zásobu objednal, očekávejte menší testík v budoucnu.


PS: Další Čech získal sponzoring a to u druhé největší značky na světě, u Yomegy! Očividně jsou Čechy pro Yomegu zajímavé a nejspíš se jí dočkáme i v Českých obchodech.

Žádné komentáře:

Okomentovat